bezárás

Média

MKE150 néven nagyszabású programsorozat indul az idén 150 éves Magyar Képzőművészeti Egyetemen

2021. november 6., szombat, 18 óra
Magyar Képzőművészeti Egyetem, Budapest, Andrássy út 69-71.

Idén 150 éves a Magyar Képzőművészeti Egyetem, amely 1871-benOrszágos Magyar Királyi Mintarajztanoda és Rajztanárképezde néven, egy pesti bérház bérelt lakásában kezdte meg működését. A jubileumi évforduló alkalmából novemberben - MKE150 néven -, nagyszabású programsorozat kezdődik az új rektor, Erős István égisze alatt. Az MKE150 fő attrakciói a három nagy reprezentatív kiállítás, valamint a frissen restaurált Lotz-freskók és a Képzőművészeti Egyetem felújított tereinek átadása.

Kepzo_MKE150_sajtokozlemeny_1019.docx


Betyárok és pulik a Vajdahunyadvárban

Kiállításon a Memories of Hungary No 2. képzőművészeti pályázat díjnyertes alkotásai

Bizonyosan rekorder az egy négyzetméternyi falfelületre jutó pödrött bajszok és fekete szőrzet mennyiségét illetően az a kiállítás, amelynek a Magyar Mezőgazdasági Múzeum és Könyvtár ad otthont ezekben a hetekben. Az október közepéig nyitva tartó tárlat ugyanis fiatal képzőművészek által magyar ajándéktárgyakra szánt motívumokat sorakoztat fel, két témakörben: karikást pattogtató betyárok, és piros nyelvüket lógató pulik néznek vissza a látogatóra, megkapóan kreatív és változatos világokba engedve betekintést. Hogy kerül a csizma az asztalra, puli és betyár a Vajdahunyadvár patinás épületének falára? A közvetlen előzmény egy pályázat.

Betyarok_es pulik_a_Vajdahunyadvarban_sajtoanyag_v.docx


A nyitottság, a vitalitás szellemében készül 150. évnyitójára a Magyar Képzőművészeti Egyetem

Idén, szeptember 17-én, 150. alkalommal nyitja meg kapuit a diákok előtt a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A nagy múltú, neves intézmény a 2021/2022 tanévben ünnepli alapításának 150. évfordulóját. A jubileumot az egyetem az egész tanévet átívelő, nagyszabású, színes eseménysorozattal – MKE150 – ünnepli. A tanévet az augusztusban kinevezett új rektor, Erőss István, a vitalitás szellemében nyitja meg.

kepzo_evnyito_sajtokozlemeny.docx

Eross-Istvan_bio.docx

2021. augusztus 7.


Új rektort neveztek ki a Magyar Képzőművészeti Egyetem élére

2021. augusztus 1-jével megkezdte munkáját Erőss István, a Magyar Képzőművészeti Egyetem új rektora, aki Radák Esztert váltja mandátumának lejártával a rektori székben. Az új vezető az Egyetem nemzetközi elismertségének növelését tűzte ki célul.

Letölthető (.zip)

2021. augusztus 1.