bezárás

KÉPGRAFIKA ELŐKÉSZÍTŐ TANFOLYAM

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Képgrafika Tanszéke a 2006/2007. tanévben másodszor is felvételt hirdet előkészítő kurzusára.

A képzés: 2007. május 21 - 25. -ig naponta 3+3 órában. A képzés keretében oktatott tárgyak: Művészi grafikai technikák (mély-, sík-, magasnyomás), szakmai konzultációk, kortárs művészet és a XX. század előfutárai.

A képzés helye: a Magyar Képzőművészeti Egyetem 1062 Budapest, Andrássy út 69-71. sz. alatti Képgrafika Tanszék műhelyei, a tanszék technikai infrastruktúrájának igénybevételével.

Jelentkezés: A pontosan kitöltöltött jelentkezési adatlap és a hiánytalanul csatolt mellékletek - 1 db igazolványkép a jelentkezési adatlapra ragasztva, rövid önéletrajz, 1 db saját névre megcímzett válaszboríték - Magyar Képzőművészeti Egyetemre történő visszaküldésével (cím: Magyar Képzőművészeti Egyetem, Képgrafika Tanszék, "Képgrafika előkészítő tanfolyam" 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.) A regisztráció után a befizetési csekk átvehető a Tanulmányi Osztályon.

Jelentkezési lap: letöltés

Jelentkezési lap visszaküldésének határideje: 2007. május 7.

A tanfolyam díja: 60 000 Ft/fő/kurzus (2000 Ft/óra), mely tartalmazza a képzés ill. a műtermi konzultációk díját, a műtermi munkához szükséges egyes segédanyagok, valamint az eszközök használatának költségeit (nyomópapír, rézlemez, mély-, magas-, síknyomó festékek, stb.)

További információ kérhető a e-mail címen vagy személyesen, a tanszéken vagy a Tanulmányi Osztályon.

Kollégiumi szállás: igény esetén, korlátozott számban lehetséges

A kurzus minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

A Képgrafika Tanszék előkészítő tanfolyamának programja

A képzés: 5 nap (3+3 óra naponta)

Célja: a felvételi előtt a tehetséges diákok alaposabb megismerése; a tehetséges diákok, vizsgadrukktól mentes felkészítése, a jelentkezők alapvető szakmai ismereteinek bővítése.
A jelentkezőknek lehetőse nyílik megismerni a tradicionális grafikai technikák alapjait (rézkarc, litográfia, szitanyomás), s az egy hetes kurzus során - szakmai konzultációval - sokszorosított grafikai lapokat készíteni.

1. nap
de. Előadás: A művészi grafika technikáiról I. (magas- és mélynyomás technikái)
Eredeti grafikai lapok megtekintése.
Munkavédelem, balesetvédelem.

du. Előadás: A művészi grafika technikáiról II. (litográfia)
Eredeti grafikai lapok megtekintése.
A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.

2. nap
de. Előadás: A művészi grafika technikáiról III. (a szitanyomás)
Eredeti grafikai lapok megtekintése.
A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.

du. előkészítés, műhelymunka

3. nap
de. műhelymunka

du. Aktív munka, folyamatos konzultációval, korrektúrával, (művészettörténeti párhuzamok, az adott terv kivitelezéséhez szükséges további technikai információ).

4. nap, 5. nap
de. műhelymunka
közben folyamatosan (egyenként) az otthoni munkák értékelése, ajánlott felvételi mappa összeállítása, egyéni beszélgetés a jelentkezőkkel

du. műhelymunka,
értékelés, a továbblépés lehetőségei, ajánlott kutatási terület, csoportos konzultáció, egymás alkotásainak megbeszélése, nyilvános értékelés.