bezárás

Befizetési kötelezettségek

Letölthető dokumentum (.pdf)

Tisztelt Hallgatók !

A 2007/2008-as tanévtől a befizetési kötelezettségeket pl.: utóvizsgadíj, tandíj, kollégiumi díj, illetve külön eljárási díj befizetését átutalással kell fizetniük a NEPTUN rendszeren keresztül.
Az MKE honlapon a Neptun hallgatói verzión keresztül.
A befizetést kezdeményezheti a hallgató és az egyetem is, melyről az alábbiakban adunk segítséget Önöknek.

HALLGATÓI OLDALRÓL
A díj tételek rendezésének módja két lépésből áll. Elsőként Önöknek a keletkező kötelezettséget Pénzügyek/Tétel kiírás menüpontban létre kell hoznia. Második lépésben történhet meg a pénzügyi rendezés Bankkártyával történő befizetéssel. Egy példán keresztül szeretnénk megmutatni Önöknek a lépéseket. Pl,: Utóvizsga díjat szeretnénk befizetni.

átutalás tájékoztató

A tétel kiírásához először legördülő menüből a fizetési jogcím kiválasztása (IV jogcím) szükséges, majd kiválaszthatja, hogy melyik tantárgyra szeretné ezt a díjat befizetni.

átutalás tájékoztató

A Tétel létrehozása parancs gombra klikkelve a rendszerben rögzítésre kerül az utóvizsgadíj fizetési kötelezettsége, amelyről Visszajelzést is kap.

AZ EGYETEM OLDALÁRÓL történő kiírás szerinti befizetés
Pénzügyek/Befizetés menüpontban a kilistázott tételeik közül a fizetni szándékozott tétel mellett található Befizet kijelölő négyzetbe egy pipát helyezzen el (ily módon fizetheti egyszerre a kiírt tételeket, de egy tétel befizetése is teljesíthető) és a Befizetés parancsgombra klikkeljen.

átutalás tájékoztató

A fizetési mód kiválasztása után a Befizet parancs gomb megnyomásával realizálhatja a befizetéseket.

átutalás tájékoztató

Bankkártyás fizetésnél engedélyezni kell az előugró ablakokat, ahhoz, hogy a fizetéshez szükséges banki párbeszédablak megjelenhessen.
Bankkártyás fizetést kezdeményezhet bármelyik banknál vezetett számlaszámáról, de az utalásnál az OTP Bank párbeszédablaka jelenik meg

Az OTP Bank tájékoztatása alapján az alábbi bankkártyákkal lehet a befizetéseket teljesíteni:
Junior Plusz; Junior Max; MasterCard (dombornyomott); Visa (dombornyomott)
VISA Elektron kártya (kibocsátó banktól függ, hogy az ilyen jellegű fizetést engedélyezi-e az adott kártyával vagy sem.)

átutalás tájékoztató

Ezután az OTP szerverére jut, ahol be kell gépelnie a bankkártyája számát, és a lejárat dátumát. Meg kell adni a CVC2-es kódot is, amely egy három számjegyből álló kód, és a mágnescsík alatt helyezkedik el a dombornyomott kártyákon. Ha Önnek nem dombornyomott kártyája van, kérjük ezt a mezőt hagyja üresen.

átutalás tájékoztató

átutalás tájékoztató

A fizetés tényét ellenőrizhetik a szintén a Pénzügyek menüpont alatt található Tranzakciós lista Tételei között.

átutalás tájékoztató

A Tranzakciós tétel adatait bővebben megtekinthetjük.

átutalás tájékoztató

Ez után a teljesítés után azonnal be tudunk jelentkezni az adott tárgyból az általunk kiválasztott vizsgaidőpontra.
(A tranzakció költségét az intézményünk fizeti.)

Budapest, 2007. szeptember 19 Tanulmányi Osztály