bezárás

Képgrafika felvételi előkészítő tanfolyam

10 hetes előkészítő kurzus 2010. március 6-tól május 15-ig

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgrafika Szakiránya
a 2009/2010. tanév második félévében 10 hetes felvételi előkészítő kurzust indít.

A képzés ideje: 2010. március 6-tól május 15-ig szombatonként 3+3 órában.

Célja: A felvételi előtt a tehetséges diákok alaposabb megismerése; a diákok, vizsgadrukktól mentes felkészítése, alapvető szakmai ismereteinek bővítése. A jelentkezőknek lehetősége nyílik megismerni a tradicionális grafikai technikák alapjait (rézkarc, litográfia, szitanyomás), valamint a 10 hetes kurzus során - szakmai konzultációval - sokszorosított grafikai lapokat készíteni.

Oktatott tárgyak: Művészi grafikai technikák (mély-, sík-, magasnyomás):

A művészi grafika technikái I. (magas- és mélynyomás technikái)

Eredeti grafikai lapok megtekintése. (Munkavédelem, balesetvédelem.)

A művészi grafika technikái II. (litográfia)

Eredeti grafikai lapok megtekintése. A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.

A művészi grafika technikái III. (a szitanyomás)

Eredeti grafikai lapok megtekintése. A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.

Szakmai konzultációk hétről hétre, aktív műhelymunka, folyamatos korrektúrával, (művészettörténeti párhuzamok, az adott terv kivitelezéséhez szükséges további technikai információ). Műhelymunka, közben folyamatosan (egyenként) az otthoni munkák értékelése, ajánlott felvételi mappa összeállítása. A továbblépés lehetőségei, ajánlott kutatási terület, csoportos konzultáció, egymás alkotásainak megbeszélése, nyilvános értékelés.

Konzultációs lehetőség a Grafika Tanszék oktatóival.

A képzés helye: a Magyar Képzőművészeti Egyetem 1062 Budapest, Andrássy út 69-71. sz. alatti Grafika Tanszék grafikai műhelyei

Jelentkezés: A pontosan kitöltött jelentkezési adatlap és a hiánytalanul csatolt mellékletek (1 db igazolványkép a jelentkezési adatlapra ragasztva) valamint egy saját névre-címre szóló felbélyegzett válaszboríték.

Cím: Magyar Képzőművészeti Egyetem Tanulmányi Osztály, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

A borítékra kérjük ráírni: "Képgrafika előkészítő tanfolyam"

A regisztráció után a befizetési csekket postán küldjük el, a befizetést igazoló csekkszelvényt a tanfolyam első napján kell bemutatni.

A jelentkezési lap visszaérkezésének határideje: 2010. február 22.

A 10 hetes kurzus díja: 49 000 Ft/fő mely tartalmazza a képzés ill. a műtermi konzultációk díját, a műtermi munkához szükséges összes anyagot, valamint az eszközök használatának költségeit (nyomópapír, rézlemez, mély-, magas-, síknyomó festékek, stb.) A tanszék oktatói folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját.

A jelentkezési lap letölthető itt

További információ kérhető a e-mail címen vagy személyesen a Grafika Tanszék Képgrafika Szakirányán vagy a Tanulmányi Osztályon.

Kollégiumi szállás: igény esetén korlátozott számban lehetséges.

Dobó Bianka
grafikusművész
programvezető