bezárás

Tervezőgrafika felvételi előkészítő tanfolyam

10 hetes előkészítő kurzus 2010. március 27-től június 5-ig

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Tervezőgrafika szakiránya
a 2009/2010. tanév második félévében 10 hetes felvételi előkészítő kurzust indít.

A kurzus időtartama: a képzést 2010. március 27-től június 5-ig szombatonként 4 órás foglalkozás keretében tartjuk. Délelőtti csoport 9-től 13 óráig, délutáni csoport 14-től 16 óráig. (Csoportonként maximum 10, minimum 5 fővel.) A jelentkezőket ezen felül minden pénteken 14 és 16 óra között konzultációra várjuk a tanszéken.

A kurzus célja: a felvételizők megismerése, a felvételi vizsgára történő vizsgadrukk-mentes felkészítése. Ennek megfelelően a jelentkezők otthon és a hétvégi foglalkozások alkalmával elkészítendő feladatokat oldanak meg, a készülő munkákról a programvezető tanárral konzultálnak. A sikerültebb terveket a kurzus résztvevői digitális eszközökkel is megvalósítják - az ehhez szükséges technikai-felhasználói ismereteket folyamatos oktatói vezetéssel grafikai szoftvereken gyakorolják. A szükséges eszközöket az egyetem biztosítja. Cél továbbá, a jelentkezők látókörének tágítása, felkészítése az egyetemi színvonalú képzésre, a szakra jellemző grafikai szemlélet bemutatása, kapcsolódó szakmai fogalmak, alapvető elméleti ismeretek oktatása.

Oktatott tárgyak: grafikai tervezési gyakorlatok, ezek tradicionális és digitális kivitelezése, kapcsolódó szoftverismereti képzés

Rajzi eszközökkel, manuális technikákkal elkészítendő grafikai feladatok, ezek megoldására születő vázlatok   megbeszélése, javasolt technika választása a kivitelezéshez.

  • Tipográfiai feladat: a piktogram, betű, logó fogalomkörében, a készülő terv vektorgrafikus megvalósítása
  • Illusztrációkészítési feladat: szemlélet, adaptáció, megjelenítési forma
  • Plakáttervezési feladat: a terv manuális vagy digitális megvalósítása
  • Szoftverismereti képzés: bitkép szerkesztő alkalmazás (Photoshop), vektorgrafikus szerkesztőprogram  (Illustrator) használata, kiadványszerkesztő (InDesign) és webszerkesztő (Flash) alkalmazás bemutatása.

Mindenkinek lehetősége van sikerültebb munkái közül 1 db 70x100 cm-es méretű munka kinyomtatására, melynek költségét az egyetem vállalja.

Aktív műhelymunka hétről-hétre, folyamatos korrektúrával, (művészettörténeti párhuzamok, az adott terv kivitelezéséhez szükséges technikai információ). Az otthoni munkák értékelése, elvi iránymutatás a felvételi mappa összeállításához. A továbblépés lehetőségei, egyéni kutatási területek kialakítása, csoportos konzultáció, egymás alkotásainak megbeszélése, közös értékelés.

Konzultációs lehetőség a Grafika Tanszék  Tervezőgrafika Szakirányának oktatóival.

A képzés helye: a Magyar Képzőművészeti Egyetem 1062 Budapest, Andrássy út 69-71. sz. alatti Tervezőgrafika Szakirány műhelyei

Jelentkezés: A pontosan kitöltött jelentkezési adatlap és a hiánytalanul csatolt mellékletek (1 db igazolványkép a jelentkezési adatlapra ragasztva) valamint egy saját névre-címre szóló felbélyegzett válaszboríték.

Cím: Magyar Képzőművészeti Egyetem Tanulmányi Osztály, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.

A borítékra kérjük ráírni:"Tervezőgrafika előkészítő tanfolyam"

A regisztráció után a befizetési csekket postán küldjük el, a befizetést igazoló csekkszelvényt a tanfolyam első napján kell bemutatni.

A jelentkezési lap visszaérkezésének határideje:2010. március 22.

A 10 hetes kurzus díja: 52 000 Ft/fő (1300 Ft/óra), mely tartalmazza a képzés, ill. a műtermi konzultációk díját, a műtermi munkához szükséges anyag egy részének költségét, valamint az eszközök használatának költségeit (papír és festék a nyomtatáshoz). A tanszék oktatói folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját.

A jelentkezési lap letölthető itt

További információ kérhető a tervgraf@mke.hu e-mail címen vagy személyesen a Grafika Tanszék Tervezőgrafika Szakirányán vagy a Tanulmányi Osztályon.

Kollégiumi szállás: igény esetén korlátozott számban lehetséges.

Labancz István
tervezőgrafikus-művész
programvezető