bezárás

MobilNet III. pályázat


Sajtóközlemény

Pályázat indul a Corvinus Egyetem, a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Képzőművészeti Egyetem, valamint a T-Mobile együttműködésében

A 2010/2011-es tanévben „Kreatív multimédiás alkalmazások széleskörűen használható megoldásai okostelefonokon” néven az okostelefonokhoz kapcsolódó pályázatot hirdet közösen három hazai egyetem és a T-Mobile. A három éve indult együttműködés során a partnerek a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói számára írnak ki rendszeresen pályázatot, amelynek mostani témája a diákok körében is népszerű okostelefon.

Az idei pályázat fő célja olyan konkrét, megvalósítható ötletek és megoldások inspirálása, amelyek az okostelefonok által kínált interface-ek és platformok kreatív alkalmazásait célozzák meg, és amely fejlesztések újszerűen egyedien és érdekesen segítik elő a mindennapi élet, a hétköznapok dolgainak intézését.

„Az okostelefonokban rendkívül nagy fantáziát, lehetőségeket látunk. Nemrégiben saját ügyfeleink körében végeztünk egy kutatást, amelynek célja az volt, hogy részletesebben is feltérképezzük az okostelefonok használatát. A kutatásból kiderül, hogy az egyre sokoldalúbb mobilok és a szélessávú mobilinternet-hozzáférés révén elterjedőben van és főként a fiatalabbak körében szinte természetessé válik az “online életmód” – mondta Király István, a T-Mobile márkáért felelős marketing vezérigazgató-helyettes.

Az egyéni pályázatok mellett az egyetemek hallgatói 2 vagy 3 fős vegyes, legalább két egyetem hallgatóit magában foglaló csapatokat alkotva is indulhatnak. Azok számára, akik az ötletüket másokkal közösen fejthetnék ki, de a többi egyetem hallgatóival nincs közvetlen kapcsolatuk, a szervezők online fórumot biztosítanak a csapattársak kiválasztására. A pályázatokban megfogalmazott ötletek lehetnek weboldalak, köztéri installációk, okostelefonokra készített alkalmazások, egyéb megoldások vagy ezek kombinációi is.

Az első helyezett 1,5 millió forintos pénzjutalmat, valamint 1 éves belföldi mobilinternet-használatot nyer, a második helyezett 1 millió forintot és 1 éves, szintén ingyenes belföldi mobilinternet-használattal, a harmadik helyezett pedig fél millió forinttal és 1 éves ingyenes belföldi mobilinternet-használattal lesz gazdagabb.

Információk és határidők:
A pályázatra november 10-éig lehet regisztrálni
a www.fepa.t-mobile.hu oldalon.
A pályamunkák leadási határideje pedig február 9-e.
A kiállítással egybekötött eredményhirdetésre előreláthatóan 2011 február végén kerül sor.

A pályázatokat a három egyetem által közösen kijelölt rangos szakmai zsűri bírálja el. A Corvinus Egyetemről Dr. Nemeslaki András, az egyetem Gazdálkodástudományi karának nemzetközi dékánhelyettese, a BME-n Dr. Charaf Hassan, egyetemi docens, a Képzőművészeti Egyetem esetén pedig prof. Kőnig Frigyes dr. habil, a Magyar Képzőművészeti Egyetem rektora értékeli majd a pályázatokat. A T-Mobile-t Király István Marketing vezérigazgató-helyettes képviseli a zsűriben.

A T-Mobile-ról
A T-Mobile a Magyar Telekom mobilszolgáltatásainak márkája. A Magyar Telekom Magyarország legnagyobb távközlési szolgáltatója, amely a telekommunikációs és infokommunikációs (ICT) szolgáltatások teljes skáláját nyújtja. További információk a www.t-mobile.hu weboldalon találhatók.


A korábbi évek pályázatai

MobilNet II. Pályázat 2008
MobilNet II. Kiállítás és díjátadó ünnepség
MobilNet I. Pályázat 2007
Mobilnet I. Kiállítás
MobilNet I. Díjátadó ünnepség