bezárás

Képgrafika technikaismereti és felvételi előkészítő kurzus

2012. január 14-től március 11-ig

A Magyar Képzőművészeti Egyetem Grafika Tanszékének Képgrafika Szakiránya
a 2011/2012. tanév második félévében 72 órás technikaismereti és felvételi előkészítő kurzust indít.

A tanfolyamra nem csak az Egyetemre felvételizők jelentkezhetnek, hanem azok is, akik még csak most ismerkednek a grafikai eljárásokkal.

A képzés ideje:2012. január 14-től március 11-ig kéthetente szombat-vasárnap napi 6 órában. (január 14-15., január 21-22., január 28-29., február 11-12., február 25-26., március 10-11.)

Célja: A jelentkezőknek lehetősége nyílik megismerni a tradicionális grafikai technikák alapjait (rézkarc, litográfia, szitanyomás). A képzés keretében szakmai irányítás mellett minden résztvevő elkészít egy-egy saját litográfiát, rézkarcot, linóleummetszetet és szitanyomatot.
A kurzus további célja a felvételi előtt a tehetséges diákok alaposabb megismerése; a diákok vizsgadrukktól mentes felkészítése, alapvető szakmai ismereteinek bővítése.

Oktatott tárgyak: Művészi grafikai technikák (mély-, sík-, magasnyomás):

  • művészi grafika technikái I. (magas- és mélynyomás technikái)
    Eredeti grafikai lapok megtekintése. (Munkavédelem, balesetvédelem.)
  • A művészi grafika technikái II. (litográfia)
    Eredeti grafikai lapok megtekintése. A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.
  • A művészi grafika technikái III. (a szitanyomás)
    Eredeti grafikai lapok megtekintése. A kurzusra készített grafikai vázlatok megbeszélése, a kivitelezéshez javasolt technika kiválasztása.
  • Szakmai konzultációk, aktív műhelymunka, folyamatos korrektúrával, (művészettörténeti párhuzamok, az adott terv kivitelezéséhez szükséges további technikai információ). Műhelymunka, közben folyamatosan (egyenként) az otthoni munkák értékelése, ajánlott felvételi mappa összeállítása. A továbblépés lehetőségei, ajánlott kutatási terület, csoportos konzultáció, egymás alkotásainak megbeszélése, nyilvános értékelés. A meghirdetett kurzus nem tartalmaz rajzi előkészítést/felkészítést.

Konzultációs lehetőség a Grafika Tanszék oktatóival.

A képzés helye:a Magyar Képzőművészeti Egyetem 1062 Budapest, Andrássy út 69-71. sz. alatti Grafika Tanszék grafikai műhelyei

Jelentkezés: A pontosan kitöltött jelentkezési adatlap és a hiánytalanul csatolt mellékletek (1 db igazolványkép a jelentkezési adatlapra ragasztva) valamint egy saját névre-címre szóló felbélyegzett válaszboríték.
Cím: Magyar Képzőművészeti Egyetem Tanulmányi Osztály, 1062 Budapest, Andrássy út 69-71.
A borítékra kérjük ráírni: " Képgrafika technikaismereti és felvételi előkészítő kurzus "

A regisztráció után a befizetési csekket postán küldjük el, a befizetést igazoló csekkszelvényt a tanfolyam első napján kell bemutatni.
A jelentkezési lap visszaérkezésének határideje: 2012. január 6.

A 72 órás kurzus díja: 59 000 Ft/fő mely tartalmazza a képzés ill. a műtermi konzultációk díját, a műtermi munkához szükséges összes anyagot, valamint az eszközök használatának költségeit (nyomópapír, rézlemez, mély-, magas-, síknyomó festékek, stb.) Vázlatfüzetet, ceruzát, radírt, rajzeszközöket stb. mindenki hozzon magával.
A tanszék oktatói folyamatosan figyelemmel kísérik a résztvevők munkáját.
A jelentkezési lap letölthető itt

További információ kérhető:Dobó Bianka programvezetőtől a 06 70/629-8036-os telefonszámon vagy a kepgrafika@mke.hu e-mail címen.
Kollégiumi szállás: igény esetén korlátozott számban lehetséges, várhatóan 2.000,- Ft/fő/éj áron.

Lehetőség szerint kérjük az első alkalomra hozzanak magukkal grafikai terveket, vázlatokat, ötleteket.

Várunk minden érdeklődőt, aki alapismereteket szeretne szerezni a művészi sokszorosító grafikai eljárásokról.