bezárás

Intermédia előkészítő

Az előkészítő során a jelentkezők bepillantást nyerhetnek a felvételi menetébe, a tanszék működésébe és különböző kreatív tervezési és alkotói feladatokon keresztül próbára tehetik magukat. A kurzus elméleti és gyakorlati órákból áll majd. Péntek délutánonként a XX. századi és kortárs képzőművészet tendenciáit tekintjük át számos művész munkásságának rövid bemutatásán keresztül. A szombati napokon felvételi típusú feladatokat veszünk sorra, melyeknél az elkészült munkákat közösen megvizsgáljuk, külső szempontrendszerek beemelésével. Nagy hangsúlyt fektetünk majd a résztvevők saját munkáinak prezentálására, a továbbfejlesztetési lehetőségek átbeszélésére, valamint segítséget nyújtunk a mappa összerakásában is. A kurzus a résztvevők gyakorlati és elméleti tudását fejlesztve kívánja közelebb vinni őket a sikeres felvételihez.

A képzés helyszíne:

Magyar Képzőművészeti Egyetem - Intermédia Tanszék 1063, Budapest, Kmety György utca 27.

Időpont:

Péntek 16:00-20:00 - elmélet
(március 22, március 29, április 5, április 12)

Szombat: 11:00-17:00 - gyakorlat
(március 23, március 30, április 6, április 13)

Részvételi díj:

50.000 Ft (8 alkalomra - 40 óra). A kurzus csak megfelelő számú jelentkező esetén indul. A nem induló kurzusra befizetett részvételi díjat teljes összegben visszatérítjük. Amennyiben az elegendő számú jelentkező összegyűlt, küldjük a számlaszámot, amire a tanfolyam díja befizethető.

Jelentkezési határidő:

2019. március 17. éjfél

Jelentkezés módja:

emailen: polya.zsombor@kepzo.hu
tárgy: Im előkészítő 2019
(ha két napon belül nem küldünk visszajelzést, az alábbi telefonszámon érdeklődjön: 0620 517 55 72)

A kurzus keretében oktatott tárgyak:

- XX századi művészettörténet
- Kortárs művészeti tendenciák
- Felvételi típusú tervezési feladatok - Portfólió konzultáció
- Otthoni feladatok elemzése
- Felvételi mappa összerakás

Anyag és eszközigény:

A szükséges felszerelés alkalmanként változik, ezért emailben és az órákon időben ismertetjük majd. (rajzlap, géppapír, ceruza, szén, vízfesték, tempera, újságpapír, színes kartonok, hurkapálcika, folyékony ragasztó, papírragasztó, olló, sniccer, rajztábla, színes ceruza, alkoholos filc, okostelefon (és letöltő kábel) stb.)

Állandó oktatók:

Pólya Zsombor - képzőművész
 

2009 óta foglalkozik művészettel, leginkább a reflexió és a konceptuális művészet érdekli. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szak elvégzése után jelenleg másodjára nyerte meg a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjat. Az elmúlt 10 év során számos hazai kiállítás résztvevője.

https://www.zsomborpolya.com
https://www.facebook.com/zsomborpolya/ https://issuu.com/zsomborpolya/docs/p_lya_zsombor_portf_li__2018_m_sodi https://www.instagram.com/zsombor_polya/

Szécsényi-Nagy Loránd - képzőművész
 

Munkáiban jellemzően technikai médiumokat használ, különböző fény leképezések mellett multimédia installációkat készít. A Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia szakának elvégzése után Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas. Jelenleg az MKE Doktori Iskola hallgatója.

https://www.lorandszecsenyi-nagy.com/ https://vimeo.com/sznl https://www.instagram.com/sz_n_l/ https://www.facebook.com/sznl.artist/

További információ:

Pólya Zsombor
polya.zsombor@kepzo.hu

Oktatás

MKE DLA képzés 2021/2022 tavaszi szemeszter

Az előadások helyszíne: MKE Doktori Iskola, Feszty-ház

2022. május 31.