bezárás

DIGITAL RITES and EMBODIED MEMORIES – előadássorozat

Az Eu4Art_differences projekthez kapcsolódóan DIGITAL RITES and EMBODIED MEMORIES címmel nyári iskola kerül megrendezésre szeptember 6. és 9. között, melynek előadásai a nagyközönség számára is nyitottak a TEAMS-en keresztül történő ingyenes regisztrációt követően.  

Az eseményen a római Casa San Silvestro in Monte Compatriban személyesen jelen lévő, ill. ahhoz online formában csatlakozó európai szakértők egyesítik kutatásaikat egy rituálisan beágyazott közös projektben, mely a fizikai és a virtuális térben kontextuálisan megosztott és szimbiotikusan összekapcsolt formában valósul meg. 

A program részeként elsőrangú tudósok és kutatók beszélnek olyan, egymáshoz szorosan kötődő témákról, mint a mesterséges intelligencia a humán tudományokban, immerzív technológiák, gamifikáció, digitális valuták, neurológia. A meghívott előadók Galit Ariel, Maurice Benayoun, Enrico Bisenzi, INOUT, Vittorio Gallese, Roberto Casati, Marco Mancuso, Raitis Smits, Patamu.com, Domenico Quaranta, Tom van de Wetering és Fabio Viola.   

Az előadások, valamint a DIGITAL RITES and EMBODIED MEMORIES című nyári iskola a Római Képzőművészeti Akadémia rendezésében valósul meg az EU4Art_differences projekt részeként.  

Az előadásokra regisztrálni, valamint a sajtóközleményt, a programot ismertető flyert, az előadók rövid életrajzát és az absztraktokat letölteni az alábbi linken keresztül lehet:  

https://differences.eu4art.eu/event/digital-rites-and-embodied-memories/

PR_Series_of_online_Talks_Summer_School_Rome_ENG.pdf