Akadálymentesítési nyilatkozat

Akadálymentesítési nyilatkozat

A Magyar Képzőművészeti Egyetem (a továbbiakban: MKE) elkötelezett amellett, hogy honlapját, mobilalkalmazását a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozat az MKE hivatalos honlapjára (https://www.mke.hu/) vonatkozik.

Megfelelőségi státusz

Az a MKE hivatalos honlapja (a továbbiakban: honlap) az alábbiakban felsorolt kivételek miatt csak részben felel meg a 2018. évi LXXV. törvénynek.

Nem akadálymentes tartalom

Az alábbiakban felsorolt tartalom a következő okok miatt nem akadálymentes:
A 2018. évi LXXV. törvénynek való meg nem felelés

  1. A honlapról letölthető olyan dokumentum, amelynek tartalmához, szövegéhez képernyőolvasó szoftver használatával nem lehet hozzáférni.
  2. A honlapon található olyan felugró ablak, amelyre a képernyőolvasó programok fókusza nem kerül rá automatikusan, illetve billentyűzettel a felhasználó könnyen kinavigálhat belőle.
  3. A honlapon található olyan grafikus elem, amelynek az elvárt szint alatti a kontrasztaránya.
  4. A honlapon található olyan weboldal, amelyen egyes aktuálisan nem látható (rejtett) elemekre is rááll a billentyűfókusz vagy olyan helyre kerül, ami nem logikus.
  5. A honlapon található olyan szakasz, amelynek folyamatos mozgását, vizuális effektjét csak az egérkurzor ráállításával – billentyűzettel nem – lehet szüneteltetni.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése

Jelen nyilatkozat 2023. június 15. napján, az MKE önértékelése alapján készült.

Visszajelzés és elérhetőségek

Az akadálymentesítéssel kapcsolatos esetleges megfelelési hiányosságok, észrevételek jelzése, illetve további információ vagy tájékoztatás kérése a következő e-mail címen lehetséges: info@mke.hu.

Végrehajtási eljárás

Amennyiben az MKE 30 napon belül nem, vagy nem kielégítően válaszol az akadálymentesítéssel kapcsolatos bejelentésre vagy kérelemre, bejelentéssel élhet a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség felé.

Az akadálymentesítési ellenőrzés részletes szabályait a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvényben foglalt kötelezettségek teljesítése ellenőrzésének részletes szabályairól szóló 162/2019. (VII. 5.) Kormányrendelet tartalmazza.

A Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség elérhetőségei:
Székhely címe: 1134 Budapest, Váci út 35.
Levelezési címe: 1255 Budapest, Pf.: 182.
Ügyfélszolgálat: +36 1/450-3070
E-mail: ugyfelszolgalat@kifu.hu

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
Dr. habil. Erős István DLA s.k.
rektor
Magyar Képzőművészeti Egyetem