A Toolip Art Gallery pályázata

A Toolip Art Gallery pályázata

A Toolip Art Gallery pályázata

A Teréz körút 29 szám alatt hamarosan megnyit a Toolip Art Gallery.
https://www.toolipartgallery.com/
Ajánljuk a figyelmükbe a Galéria alábbi versenyfelhívását:

A 3. Toolip Art Contest/ 2024 már itt van!

Nagyszerű lehetőség! Ajánljuk figyelmébe az alábbi nemzetközi versenyt! A szervezők a művészek támogatását, láthatóságuk erősítését célozzák az alábbi verseny kiírással, melynek hosszútávú célja a művészek nemzetközi színtérre kerülésének biztosítása. A verseny a világ bármely országából mindenki számára nyitott. A pályázat nem határozza meg az alkotás médiumát, így rajzokkal, festményekkel, szobrokkal, installációkkal, fényképekkel is lehet jelentkezni (AI nem megengedett). A művészek különféle díjat és pénzjutalmat nyerhetnek, műveiket kéthónapos kiállítás keretében mutatjuk be Budapest egy kiemelt helyszínén, valamint média megjelenéseket biztosítunk (TV, rádió, sajtó, és a közösségi médiában). A záró kiállításon résztvevő 60 döntős alkotót független zsűri választja ki.

A KIÁLLÍTÁS IDŐPONTJA: 2024. június 28. - augusztus 28. (2 hónap)

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ: 2024. május 20.

PÁLYÁZATI KEDVEZMÉNYEK

  • 15% kedvezmény a regisztrációs díjból a korai jelentkezőknek (január)
  • 10% kedvezmény a regisztrációs díjból (február/március)
  • Normál díj (április/május)

Küldetésünk:

A művészek támogatása olyan módon, hogy a nemzetközi erőtérben helyet kínálunk számukra; bevezetjük őket a nemzetközi művészeti piacra, hogy gyümölcsöző kapcsolatokra tehessenek szert.

A beérkezett pályaművekből 60 darabot választunk ki a döntőbe. A 60 döntős, amellett, hogy részt vesz a kéthónapos kiállításon, jogosult a következő hat díjért versenyezni:

DÍJAK

Legjobb festmény/rajz 1.146.000 Ft (3.000 €)
Legjobb szobor/installáció 1 146 000 Ft (3 000 €)
Legjobb fotográfia 1,146,000 HUF (3,000 €)
Közönségdíj festmény/rajz 382,000 Ft (1,000 €)
Közönségdíj szobrászat/installáció 382,000 Ft (1,000 €)
Közönségdíj fotográfia 382,000 Ft (1,000 €)

A kiválasztott művészek munkáit a "Toolip Art Gallery" gyűjteményi válogatásában teszi közzé, és a rendezvény megnyitóján a meghívott szakemberek és más szervezetek számára is elérhető lesz.

AZOK SZÁMÁRA, AKIKNEK A MŰVÉT NEM VÁLASZTOTTÁK KI (NAGYON FONTOS):

Fontos kiemelni, hogy mivel küldetésünk a művészek támogatása és munkásságuk láthatóvá tétele, még abban az esetben is, ha a művész nem került be a döntőbe, az általa beküldött alkotás a pályázat kitöltésétől a zárókiállítás végéig látható lesz weboldalunkon.

PÁLYÁZATOK

A részvételhez nem szükséges különösebb előképzettség.
A pályázaton bármely országból származó művész vagy művészcsoport és szakember részt vehet.

A MŰVEK TIPOLÓGIÁJA

Műfaji megkötés nélkül elfogadnak alkotásokat, beleértve a digitálisakat is. A maximális méret 160 cm magasság és 130 cm szélesség.
Az alkotásoknál egy fotó reprodukciót vagy videót kérnek.
Az alkotásnak a művész saját tulajdonát kell képeznie, és eladhatónak kell lennie a záró kiállításra.

DÁTUMOK ÉS HATÁRIDŐK

Május 20: Jelentkezési határidő
Május 28: A 60 döntőbe jutott pályázó kihirdetése
Június 18: A fizikai művek leadási határideje Budapesten
Június 28: A pályázat négy győztesének kihirdetése a 60 döntős alkotás kiállításának megnyitóján.

REGISZTRÁCIÓ

A regisztrációt online kell elvégezni a következő címen:
https://www.toolipartgallery.com

Miután a regisztráció sikeresen befejeződött, és kifizetésre került a regisztrációsdíj, a műalkotás a következő 48 órában felkerül a honlapra " Művészek a versenyben" címszó alatt.

Zsűri

A zsűri a művészeti élet legjobb szakembereiből áll. A zsűri 60 döntős művészt választ ki a végső kiállításra. A zsűri döntését a 2024. június 28-i zárókiállítás és díjátadó ünnepségen jelentik be, ugyanazon a napon, amikor a végső kiállítás kezdődik.

NYERTESEK KIVÁLASZTÁSA

A kiállításon részt vevő 60 döntős művész közül hat győztest hirdetnek a legjobb festmény/rajz, a legjobb fotó, a legjobb szobor/installáció kategóriákban és a közönségdíjakra. A díjak értéke egyenként 1.146.000 Ft (3.000 €, háromezer euró) illetve 382.000 Ft (1.000 €, ezer euró).
A három győztes nevét a 60 döntős kiállítási megnyitójának napján (2024. június 28.) jelentik be.
A zsűri döntése visszavonhatatlan.
A közönségdíjasok nevét 2024. augusztus 1-én a honlapon, emailben és a közösségi média oldalakon közlik.
A megnyitó és a kiállítás utolsó napjának időpontját a hivatalos honlapon, a www.mrstoolipartgallery.com oldalon teszik közzé a nevezési határidő lejárta előtt.
A kiválasztott művészekkel felvesszük a kapcsolatot, hogy leadják az anyagot a Collector Limited Edition Book összeállításához.

A NYERTESEK KIVÁLASZTÁSÁNAK MENETE

A győzteseket a zsűri és a kiállításnak otthont adó Galéria értékeli és díjazza.
Az értékelési skála 1-től 10 pontig terjed.
Az értékelési rendszer a következő arányban alakul ki: a pontszám 3/4-ét a zsűri, 1/4-ét a Galéria adja.
Minden zsűritag 1-től 10-ig terjedő pontszámot ad minden egyes műtárgyra. Ezután az összes zsűritag által adott pontszámok átlagát vesszük, ami az összes pontszám 3/4-ét jelenti.
A Galéria minden egyes műtárgyra 1-től 10-ig terjedő pontszámot ad, és ez az össz.pontszám 1/4-ét teszi ki.
A közönségdíjasokat a Galériát az Instagramon és a Twitteren követő, valamint a Galériát meglátogató személyek szavazatai alapján választják ki. Szavazatot vagy a Galériában váltott jegy alapján vagy a közösségi oldalon lehet leadni. Egy jeggyel vagy egy közösségi oldalon csak egy szavazatot lehet leadni. Aki a legtöbb szavazatot kapja, az nyer. A közönségnek július 28-ig van lehetősége leadni szavazatát.

PÉNZDÍJ KIFIZETÉSE

A kiállítás megnyitójának napján kihirdetjük az eredményt, a négy győztes egy-egy tanúsítványt kap, amelyben szerepel a konkrét díj összege, a nyertesek elérhetősége és a kifizetés feltételei.
Ezt az oklevelet e-mailben küldjük el, a nyerteseknek alá kell írniuk, és e-mailben kell visszaküldeniük. A kifizetés a Toolip Art Gallery által aláírt tanúsítvány kézhezvételétől számított 72 (hetvenkét) órán belül történik.

KIÁLLÍTÁS

A 60 döntőbe jutott alkotás kiállítása a budapesti Toolip Art Galleryben lesz látható 2024. június 28-tól augusztus 28-ig.
A kiállítást a budapesti Toolip Art Gallery rendezi.
A Toolip Art Gallery munkatársai a tér adottságait és a művek típusát figyelembe véve döntenek a kiállítás berendezéséről. A záró kiállítás ideje alatt a műalkotások megvásárolhatók lesznek. A művész a Galériának jogot ad a művek értékesítésére és reklámozására a zárókiállítás befejezése után 3 hónapig. A galéria 40% jutalékot kap minden egyes eladás után.
A regisztrációval a művész vállal minden felelősséget a Toolip Art Galériára bízott művek esetleges ellopásáért vagy megrongálódásáért a verseny teljes időtartama alatt, beleértve a szállítást is.
A Toolip Art Gallery a teljeskörűen ellátja a menedzsmentet és gondoskodik a nyertes műalkotásokról.
A megnyitóra gyűjtőket, sajtósokat, művészeti szakembereket, műkedvelőket és természetesen a nyerteseket és a zsűri tagjait hívják meg.

A REGISZTRÁCIÓ FELTÉTELEI

A regisztráció feltételeire vonatkozó minden információ megtalálható a www.toolipartgallery.com hivatalos weboldalán. A regisztrációhoz kérjük, töltse ki a honlapon elérhető regisztrációs űrlapot (www.toolipartgallery.com). A postai úton vagy e-mailben érkező regisztrációs kérelmeket sajnos nem tudjuk figyelembe venni. A regisztráció továbbítása előtt a befizetés módját ki kell választani. A beküldött regisztrációt a rendszer az összeg befizetéséig várakozó státuszban tartja.

DÍJAK

Az regisztrációs díj a beküldött művek számától függ; minél több művet mutatnak be, annál több esély van a nyerésre:

1 műalkotás: 50 €
2 műalkotás: 90 €
3 műalkotás: 120 €
4 műalkotás: 150 €
5 műalkotás: 160 €
6 műalkotás: 180 €

LEHETSÉGES FIZETÉSI MÓDOK

Kártyával vagy paypal segítségével az online regisztrációs űrlap végén.

MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK

Képek:

A képek automatikusan feltöltődnek a regisztrációs űrlapon keresztül a hivatalos weboldalra a regisztrációt követő 48 órában: jpg vagy gif. Max. 10 MB (a jobb megtekinthetőség érdekében a gif formátumot javasoljuk).

Videók:

Az alábbi formátumokban kell elküldeni egy - a videóból kivágott- állóképet előnézet formában: jpg vagy gif.
A videót a vimeo.com-ra kell feltölteni.
A rendszer automatikusan átméretezi a képkockákat az előnézeti oldalakon való megjelenítéshez.

KATALÓGUS

A nyertes művészeknek a következő dokumentumokat kell benyújtaniuk, hogy a könyv a megnyitó napjára időben kinyomtatható legyen:
Nagy felbontású képek a nyertes műről jpg vagy png formátumban.
A műalkotás ára, ÁFÁ-val együtt
Az összes információt a következő címre kell elküldeni: info@toolipartgallery.com.

MŰALKOTÁSOK SZÁLLÍTÁSA

A művész fizeti a kiállításra kiválasztott mű/ művek szállítását és visszaküldését.
A szállítással és a visszaküldéssel kapcsolatos részleteket a kiválasztott művészek és a személyzet az eredményhirdetés után egyezteti.
A műveknek megfelelően becsomagolva kell megérkezniük.
A művek kiállításon való elhelyezésével kapcsolatos különleges kérdéseket és megállapodásokat a Toolip Art Gallery munkatársai és a művészek eseti alapon, külön-külön tárgyalják.

SZERZŐI JOG ÉS SZEMÉLYES ADATOK FELDOLGOZÁSA

A www.toolipartgallery.com hivatalos honlapon található jelentkezési űrlap kitöltésével a művész elfogadja a jelen közleményben foglalt szabályzatot, beleértve az összes paragrafusát.
A művész felhatalmazza a Toolip Art Galériát, hogy személyes adatait a 03/2018-as magyar törvény és későbbi módosításai szerint kezelje.
A beküldött személyes adatokat és képeket csak a Toolip Art versenyre vonatkozó célokra lehet felhasználni. A résztvevők adatait és a műveikről készült képeket nem adják át harmadik félnek, és nem teszik közzé kereskedelmi célokra. A művészek teljes mértékben felelősek a pályázat weboldalán való közzétételre, majd a kiadványban való közzétételre beküldött képek vagy szövegek tartalmáért.
A Toolip Art Gallery fenntartja magának a jogot, hogy a versenyre nem alkalmas tartalmakat eltávolítsa.

KÉPZÁRÓ

Időpont: 2024.06.21. 15:00 –
Helyszín: MKE Epreskert

KÉPZÁRÓ

Intermédia-művész Diploma – 2024 # JövőKÉPZŐ

Helyszín: MKE | Barcsay terem
Megtekinthető: 2024.06.18 – 20.

Intermédia-művész Diploma – 2024 # JövőKÉPZŐ

COSTA ART & CRAFT MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Határidő: 2024.08.31. délelőtt 10:00 óra

COSTA ART & CRAFT MŰVÉSZETI PÁLYÁZAT

Sport a magyar művészetben

A regisztráció kezdete: 2024. május 28.

Sport a magyar művészetben

A 19. ART LAGUNA-DÍJ PÁLYÁZATA

A pályázat benyújtásának határideje: 2024. július 31.

A 19. ART LAGUNA-DÍJ PÁLYÁZATA

A SZÓMA TUDATOSÍTÁSA / TEST FELÜLETEK

Az MKE Vizuális Művészet Tanszékének kiállítása
Megnyitó: 2024.06.14. 18:00
Helyszín: MAMŰ Galéria
A kiállítás megtekinthető: 2024.06.15 – 07.05.

A SZÓMA TUDATOSÍTÁSA / TEST FELÜLETEK

V4 GEN Mini-Grant pályázaton vett részt egyetemünk

A Magyar Képzőművészeti Egyetem sikeresen részt vett a Nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott V4 GEN Mini-Grant pályázaton...

V4 GEN Mini-Grant pályázaton vett részt egyetemünk

Időtranszkripció 

Bodóczky István kiállítása a 7. Művészetpedagógiai Konferencia keretében
Megnyitó: 2024.07.02. 18:00
Helyszín: MKE | AULA
Megtekinthető: 2024.07.02–06.

Időtranszkripció 

Szobrászművész Diploma – 2024 # JövőKÉPZŐ

Helyszín: Epreskert
Megtekinthető: 2024.06.14–21.

Szobrászművész Diploma – 2024 # JövőKÉPZŐ

Keressük Magyarország legjobb logóját!

Keressük Magyarország legjobb logóját!
Nevezz te is alkotásoddal!
Beadási határidő: 2024. július 14., éjfél

Keressük Magyarország legjobb logóját!

Grafikus hallgatók Bécsben

A Magyar Képzőművészeti Egyetem képgrafikus hallgatói meghívást kaptak Bécsbe az Akademie der bildenden Künste Wien / a Bécsi Képzőművészeti Egyetemen 2024. május 8-10. között megrendezésre került Print Fesztiválra.

Grafikus hallgatók Bécsben

MKE-s hallgatók nyerték a V4 Ipari Örökség logó- és arculattervezési pályázatát

1. helyezett: An Zhengxin Tímea – MKE grafikusművész hallgató
2. helyezett: Bibó Dániel István – MKE grafikusművész hallgató
3. helyezett: Bagaméri Ádám – MKE grafikusművész hallgató

MKE-s hallgatók nyerték a V4 Ipari Örökség logó- és arculattervezési pályázatát

NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ – IPMAU PROJEKT

Sikeresen zárult a 2024. május 15-17. között megrendezett IPMAU (Interdisciplinary Puppetry Modules for Art Universities) projekt nemzetközi találkozója...

NEMZETKÖZI TALÁLKOZÓ – IPMAU PROJEKT

TÉRIDŐBEN LEBEGVE – Szécsényi-Nagy Loránd

Megnyitó: 2024.06.07. 18:00
Helyszín: Szent István Király Múzeum Országzászló téri emeleti kiállítótér
Megtekinthető: 2024.06.07. –  09.01.

TÉRIDŐBEN LEBEGVE – Szécsényi-Nagy Loránd

Meghívó Brittnek Andrea kiállításának megnyitójára

Megnyitó:: 2024.05.30. 18:00
Helyszín: Virág Benedek Ház
Megtekinthető: 2024.05.30. – 06.22.

Meghívó Brittnek Andrea kiállításának megnyitójára

Bubla Éva Lélegzésre Kijelölt Hely c. installációja a Gellért-hegyen

2024. augusztus 14-ig
Gellért-hegyi Jubileumi park

Bubla Éva Lélegzésre Kijelölt Hely c. installációja a Gellért-hegyen

Juniális – Az MKE alumni találkozója

Helyszín: MKE Epreskert
Időpont: 2024.06.21., 10:30 – 14:30

Juniális – Az MKE alumni találkozója

Mozaikok az 1900-as évektől, Modern anyagok, új problémák fókuszban

Nemzetközi regionális szakmai találkozó a modern mozaikörökség megőrzése és restaurálása kapcsán

Mozaikok az 1900-as évektől, Modern anyagok, új problémák fókuszban

Megnyitja kapuit a titokzatos kert

2024. június 22. (szombat)

Megnyitja kapuit a titokzatos kert

Kis magyar kockológia – A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban

2024. május 18. – augusztus 18.
LUDWIG MÚZEUM

Kis magyar kockológia – A modernitás hajlékai a Kádár-korszakban

TUDATTALAN RÉTEGEK – Hermann Zsófia

Megnyitó: 2024.05.22. 19:00
Helyszín: Godot Galéria
Megtekinthető: 2024.05.22. – 06.15.

TUDATTALAN RÉTEGEK – Hermann Zsófia

Budapest Ösztöndíjprogram 2024/2025

A pályázat jelentkezési határideje: 2024. június 16.

Budapest Ösztöndíjprogram 2024/2025

ALVÓ ÜNNEP – Chilf Mária

Megnyitó: 2024.05.15. 18:00
Helyszín: VILTIN Galéria
Megtekinthető: 2024.05.15. – 06.15.

ALVÓ ÜNNEP – Chilf Mária

Diploma 2024 # JövőKÉPZŐ

Megtekinthető: 2024.05.13 – 06.16.

Diploma 2024 # JövőKÉPZŐ

Krés – A Képzőművészet-elmélet Tanszék 2024-es diploma-projektjei

Megnyitó: 2024.05.28. 18:00
Helyszín: ISBN Könyv+Galéria
Megtekinthető: 2024.05.29 – 06.20.

Krés – A Képzőművészet-elmélet Tanszék 2024-es diploma-projektjei

KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS

A Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatói kiállítása
Megnyitó: 2024.05.06., 18.00
Helyszín: Eötvös10 Művelődési Ház Pincegaléria
Megtekinthető: 2024.05.07. – 06.16.

KÖZÖS TÖBBSZÖRÖS

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

A jelentkezés határideje: 2024. május 5.

Ujvári János diplomadíj-pályázat felhívás a 2023/24 tanév tavaszi félévében végzős hallgatók részére

Pályázati felhívás –  A LUDWIG  ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA

Külföldi tanulmányút támogatására
MÓDOSÍTOTT határidő: 2024. április 2. (kedd) éjfél.

Pályázati felhívás –  A LUDWIG  ALAPÍTVÁNY ÖSZTÖNDÍJPÁLYÁZATÁRA

Az Erasmus+ programban külföldi mobilitásban részt vevő hallgatók esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatására

Az esélyegyenlőségi támogatás célja, hogy a kiegészítő támogatás segítségével egyenlő lehetőséget biztosítson

Az Erasmus+ programban külföldi mobilitásban részt vevő hallgatók esélyegyenlőségi kiegészítő pénzügyi támogatására

ERASMUS+ OKTATÓI ÉS SZEMÉLYZETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Oktató és nem oktató munkatársak részére európai és Európán kívüli intézményekbe

ERASMUS+ OKTATÓI ÉS SZEMÉLYZETI PÁLYÁZATI FELHÍVÁS